Een gedeelde passie voor fotografie en liefde voor de natuur heeft ons een aantal jaar geleden samengebracht.

Er was meteen een goede klik. Tijdens de vele foto-uitjes en reizen die we ondernomen hebben werd als snel duidelijk, dat we vaak dezelfde interesses hebben op het vlak van fotografie. Het plezier dat we samen beleven aan de fotografie. Het enthousiasme kunnen delen wanneer je na een stevige klim een adembenemend uitzicht krijgt gepresenteerd. Elkaar motiveren en uitdagen om je te blijven verbeteren. Dit alles heeft er toe geleid dat we met FotoTrips zijn begonnen.

Op deze manier kunnen we onze passie met je delen en tegelijkertijd helpen we je graag op weg om zelf ook je ontwikkeling in de fotografie een goede zet te kunnen geven. Fotografie is een prachtige vorm van expressie en tevens is het voor ons een ultieme vorm van mindfulness.

Dion van den Boom - FotoTrips

Dion van den Boom

04/10/1980

Iemand die erg visueel is ingesteld en graag zijn ogen de kost geeft. Observeren, de omgeving en de mensen om me heen, zonder oordeel, maar puur uit interesse. Daar waar veel mensen tegenwoordig hun blik gefixeerd hebben op een klein schermpje voor zich, neem ik graag hetgeen om me heen waar.

In de bergen voel ik mij in mijn element. Moeite doen om op die ene plek te komen, waarvan je zo’n gevoel hebt dat het een heel mooi zicht voor je in petto heeft. Ik geloof ook wel in wat men zegt: Difficult roads often lead to beautiful destinations. Dat geldt zeker ook voor landschapsfotografie.

Inspiratie kun je overal vandaan halen, als je je er voor open kunt stellen. Breng je gedachten naar de achtergrond en neem je omgeving waar met focus. Hiervoor gebruik je de belangrijkste tool in de fotografie; jouw ogen en visie.

Fotografie is voor mij letterlijk focus, focus op nu, wat er op dit moment voor me is. Het technische aspect is belangrijk voor een goede belichting, maar bovenal gaat het voor mij om wat of wie je vastlegt. De emotie bij een persoon, de compositie bij een landschap die ik zo interessant mogelijk wil maken, zodat je de aandacht van de kijker vasthoudt.

Met FotoTrips wil ik graag mijn passie voor de fotografie met je delen en je op een positieve, motiverende manier verder helpen. Plezier hebben in wat je doet, dat staat voor mij voorop.

Dion van den Boom - Fotografie

Tom Opdebeeck - FotoTrips

Tom Opdebeeck

16/09/1985

Als landschapsfotograaf bestaat er voor mij niets aangenamers dan ’s ochtends voor dag en dauw de natuur intrekken en mij te laten overweldigen door al het moois dat de natuur en het landschap je te bieden heeft. De rust en de vrede die je dan vindt, wanneer de wereld nog aan het ontwaken is, zijn voor mij onbetaalbaar.

Dat moment wanneer de zon net over de horizon komt kijken en het landschap rondom, voor heel even in een prachtig magisch decor veranderd, is telkens opnieuw genieten.

Deze zoektocht naar interessante en uitdagende  fotolocaties heeft er toe geleid, dat ik uiteindelijk meerdere keren naar Noorwegen en IJsland ben getrokken om daar de woeste en ongerepte natuur te fotograferen. Het Noorderlicht en de Melkweg kunnen aanschouwen vond ik persoonlijk de kers op de taart.

Met Fototrips wil ik graag andere mensen dit plezier laten beleven en mijn ervaringen en kennis delen, zodat ook zij met een fantastisch reisverhaal en leuke foto’s naar huis gaan.

Ben je benieuwd naar wat de deelnemers vinden van onze fotoreizen & workshops?

Lees hier meer over hun ervaringen

Dion en Tom nemen uitgebreid de tijd om alle instellingen van je camera met je door te nemen. Belangrijker is nog, hoe maak ik de juiste compositie zodat het onderwerp van mijn foto eruit springt? De reis is een avontuur om het juiste puzzelstukje van de plaat te vinden.

Vera KuipersFotoreis Isle of Skye mei 2018

Op fototrip gaan met Tom en Dion is een onvergetelijke ervaring! Je komt zeker thuis met prachtige platen, mooie herinneringen en een hoop heimwee ???? !

Tessel in 't VeldFotoreis Lofoten november 2017

Het was een erg leerzame avond en wat mij betreft volgen er nog workshops of fototrips in de toekomst!

Diana LambermontFotoworkshop Zeeuwse Kust

Het was een leuke workshop ondanks de koude en de regen. Ik heb zeker weer wat bijgeleerd.

Ina PittoorsWorkshop Avondfotografie Antwerpen

De workshop Zeeuwse Kust is zeker een aanrader.
De persoonlijke aandacht, het geduld waarmee mijn vragen beantwoord werden en de adviezen staan garant voor mooie plaatjes en een voldaan gevoel bij het terug naar huis rijden.

Marjan TenkFotoworkshop Zeeuwse Kust

De ondersteuning van Tom en Dion was optimaal waardoor ik behoorlijk heb bijgeleerd. Er was steeds ruime tijd om met het geleerde te experimenteren. Dit alles heeft ertoe geleid, dat ik voor mijn doen prachtige resultaten heb kunnen boeken.

Jan HendriksFotoreis Lofoten maart 2017

Ik wil eenieder, die het Noorderlicht wil beleven of gewoon Noorwegen in al zijn pracht wil bewonderen en tegelijkertijd aan zijn/haar fotografische skills wil werken, deze reis van harte aanbevelen.

Henk GoossensFotoreis Lofoten maart 2017

Wil je op de hoogte blijven van onze fotoreizen & workshops?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Je ontvangt regelmatig nuttige fotografie-tips om je kennis te vergroten en actualiteiten over onze fotoreizen & workshops.

We hebben net zo’n hekel aan spam als jij.
Je gegevens zullen niet worden doorverkocht aan derden voor commerciële doeleinden.
Lees hier onze privacy verklaring voor meer informatie.

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief.

Home

 Fotoreizen

Workshops

Inschrijvingen