De woeste landschappen van Isle of Skye in Schotland met zijn vaak dramatische luchten..

..zijn de ideale ingrediënten voor indrukwekkende foto’s.

Fotoreis Isle of Skye mei 2019 – datum volgt

€ 1749,- p.p.*

* De prijs is afhankelijk van de actuele prijzen van de vliegtickets en accommodatie.

Aantal deelnemers: Max. 6

Schrijf je in voor deze reis

Fotoreis Isle of Skye september 2019 – datum volgt

€ 1749,- p.p.*

* De prijs is afhankelijk van de actuele prijzen van de vliegtickets en accommodatie.

Aantal deelnemers: Max. 6

Schrijf je in voor deze reis

Isle of Skye, de Highlands van Schotland in optima forma.

Isle of Skye staat bekend om zijn ruige landschappen, pittoreske vissersdorpjes en middeleeuwse kastelen. Het is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden archipel en heeft een grillige kustlijn van schiereilanden en smalle meren. Naar het binnenland gaat dit over in een bergachtig gebied, gedomineerd door de Cuilllin Hills. Rotsachtige hellingen die de meest dramatische uitzichten op het berglandschap van Schotland bieden. Het laagland bestaat veelal uit moerassig veen- en heidegebied, waar je regelmatig vergezeld wordt door grazende schapen.

Het is een dunbevolkt gebied dat gedomineerd wordt door de natuur. De ‘grootste’ nederzetting is Portree met ongeveer 2500 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske haventje. Het eiland werd door de Noren Sky of Skuyö genoemd, wat staat voor Mistig Eiland of Eiland van Wolken.

Niet voor niets vormt deze locatie regelmatig het decor voor grote film- en tv-serie producties, zoals James Bond, Prometheus en meer recentelijk The Big Friendly Giant.

Zorg wel dat je goede waterafstotende kleding draagt, wanneer je hier bent. Het is namelijk een van de natste delen van Europa. Dat maakt wel dat je verzekerd bent van dramatische luchten en wanneer de zon hier doorheen breekt kun je werkelijk de meest indrukwekkende landschapsfoto’s maken.

Wanneer Isle of Skye getrakteerd wordt op een goede partij regen, verandert het gebied in een delta met woeste waterstromen en prachtige watervallen.  Waar de ene dag het water rustig naar beneden kabbelt, kan het de dag erop in alle hevigheid naar beneden storten. Dit geeft je dan veel mogelijkheden om fotografisch te gaan spelen met het stromende water. Het is ook niet voor niets dat alles zo groen en begroeid is.

Als fotograaf raak je hier niet uitgekeken. Tijdens de fotoreis bieden we je een gevarieerd en zo compleet mogelijk beeld van het beste wat Schotland je te bieden heeft. En met onze tips en begeleiding helpen we je om al dit moois zo goed mogelijk vast te leggen.

In de greep van de elementen, laat het landschap zijn ruwe schoonheid zien. Isle of Skye biedt je meer dan genoeg uitdagingen om je fotografisch hart aan op te halen.

Praktische informatie

Heenvlucht :
Schiphol Airport – Inverness 

Terugvlucht :
Inverness – Schiphol Airport

 

* Prijs inclusief :
Retourvlucht

Verblijf in een vakantiehuis op basis van logies (gedeelde slaapkamers)

Vervoer tijdens het verblijf

Begeleiding door 1 of 2 fotografen

Niet in de prijs inbegrepen :
Reisverzekering &

Annuleringsverzekering

Kosten voor eten en drinken

Persoonlijke uitgaven

Huur van Nordic Walking stokken

Isle of Skye © FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

** Aangezien we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, dien je het programma te zien als leidraad. De hikes zijn over het algemeen goed te doen, maar ook hier geldt natuurlijk dat we overgeleverd zijn aan de elementen en de winterse omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat sommige delen moeilijker begaanbaar of zelfs onbegaanbaar maken.

Gezond verstand staat dan bij ons voorop. Houdt er ook rekening mee, dat het op sommige stukken goed stijgt en dus fysiek zwaar kan zijn.

Isle of Skye © FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Reisprogramma

DAG 1 : Heenreis vanuit Amsterdam naar Inverness. Ophalen huurwagen(s) en rit naar de accommodatie.

DAG 2 – 7 : Vanaf onze centrale ligging voorzien we volgende daguitstappen:

** Old Man of Storr : De Storr is een rotsachtige heuvel op het Trotternish schiereiland van Isle of Skye en is ontstaan door aardverschuivingen. De heuvel heeft een steile oostelijke zijde met uitzicht op de Sound of Raasay. De westelijke zijde is glooiender met gras begroeide hellingen.

** Quiraing: De Quiraing is een indrukwekkend landschap op het oostelijke deel van Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish op Isle of Skye. Het geheel van de Trotternish Ridge helling werd gevormd door een grote reeks aardverschuivingen.

** Neist Point Lighthouse : Neist Point is een uitzichtpunt op het meest westelijke puntje van Skye. De Vuurtoren van het Punt Neist staat er sinds 1909. Dit is een ideale locatie voor een mooie zonsondergang.

** Cuillin Hills : De Cuillin Hills is een reeks rotsachtige bergen die qua uitzicht een andere karakter hebben dan de Quiraing. Er zijn een aantal uitzichtpunten die redelijk makkelijk te bereiken zijn.

** The Fairy Pools, Glenn Brittle : The Fairy Pools is een serie natuurlijke watervallen met prachtige blauwe en groene tinten in het water. Het leefgebied van The Fairy Pools biedt onderdak aan een verscheidenheid aan dieren, zoals herten, konijnen en schapen. Het gebied trekt ook veel vogels aan. Deze locatie is makkelijk te bereiken.

** Het strand van Elgol : Het noordwestelijk gerichte strand van Elgol kijkt uit over Loch Scavaig en is een ideale locatie voor prachtige zonsondergangen met op de achtergrond de Cuillin Hills.

** Sligachan Bridge : De brug over de rivier Sligachan is een bekend en zeer fotogeniek punt op Isle of Skye met op de achtergrond de Cuillin Hills.

** Dunvegan Castle : Dunvegan Castle is het oudste continu bewoonde kasteel in Schotland. Het was voor meer dan 800 jaar lang de vesting van de leiders van de MacLeod clan.

Dag 8 : In de ochtend rijden we terug naar de luchthaven van Inverness voor onze terugvlucht die dag naar Amsterdam.

 Home

Workshops

Inschrijvingen

Team