IJsland..

..het land van vuur en ijs.

Fotoreis IJsland februari 2019 – datum volgt

€ 2399,- p.p.*

* De prijs is afhankelijk van de actuele prijzen van de vliegtickets en accommodatie.

Aantal deelnemers: Max. 6

Schrijf je in voor deze reis

Fotoreis IJsland november 2019 – datum volgt

€ 2399,- p.p.*

* De prijs is afhankelijk van de actuele prijzen van de vliegtickets en accommodatie.

Aantal deelnemers: Max. 6

Schrijf je in voor deze reis

Het land van vuur en ijs.

IJsland spreekt bij veel mensen tot de verbeelding en dat is niet voor niets. Deze eilandstaat biedt je een indrukwekkende natuur die je soms doet geloven dat je je op een andere planeet bevindt. IJsland bestaat voor het overgrote deel uit laag- en middelgebergte, al dan niet met gletsjers bedekt, van waaruit vele rivieren naar zee stromen. Je vindt er dan ook tal van indrukwekkende watervallen. Het desolate vulkanische landschap met zijn meerdere nog actieve vulkanen, gitzwarte stranden met indrukwekkende rotspartijen en de bekende geisers typeren het fotogenieke landschap.

Een van de hoogtepunten is het bekendste en grootste gletsjermeer Jökulsárlón. Het ligt ten zuiden van de Vatnajökullgletsjer tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Höfn. Het gletsjermeer is vrij nieuw aangezien het pas in de jaren 1934-1935 ontstond. Het meer is door de altijd ronddrijvende ijsbergen met fraaie ijsformaties een locatie waar je fotografisch hart ongetwijfeld sneller van zal gaan kloppen.

Als landschapsfotograaf valt er zo ontzettend veel te ontdekken.  Je zult telkens verrast worden met prachtige uitzichten die je creativiteit zullen uitdagen om het optimaal op de gevoelige plaat vast te leggen.

Langs het noorden van het eiland stroomt de koude Oostgroenlandstroom. Het zuiden van het eiland is onder de invloed van de Warme Golfstroom, waardoor de temperaturen in de winter in het zuiden iets gematigder zullen zijn en minder schommelen dan in het noorden. Maar vergis je niet, het land ligt dicht tegen de poolcirkel aan dus je dient ervoor te zorgen dat je goed gekleed bent om de elementen te trotseren. Tijdens de donkere maanden heb je dus ook grote kans om het Noorderlicht waar te nemen.

IJsland heeft een oppervlakte van ongeveer 103.000 km² en met zo’n 330.000 inwoners is het het dunstbevolkte land van Europa. Het merendeel van de bevolking, dat voor het grootste deel afstamt van Noorse en Ierse kolonisten, woont in en rond de hoofdstad Reykjavik. Dit is tevens de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Het binnenland van IJsland is vrijwel onbewoond.

IJsland, met zijn indrukwekkende desolate landschap is een waar mekka voor de natuur- en landschapsfotograaf en zal een diepe indruk op je achter laten.

Praktische informatie

Heenvlucht :
Schiphol Airport – Keflavik 

Terugvlucht :
Keflavik – Schiphol Airport

 

* Prijs inclusief :
Retourvlucht

Verblijf in vakantiehuizen op basis van logies (gedeelde slaapkamers) gecombineerd met hotelovernachtingen (gedeelde kamers) op basis van logies en ontbijt.

Vervoer tijdens het verblijf

Begeleiding door 1 of 2 fotografen

Niet in de prijs inbegrepen :
Reisverzekering

Annuleringsverzekering

Overige kosten voor eten en drinken

Persoonlijke uitgaven

Eventuele huur van snowshoes

snowshoes

Huur van Nordic Walking stokken

IJsland © FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Deze fotoreis omvat een intensief programma, waarmee we je een uitgebreid beeld van IJsland bieden. We zullen veel onderweg zijn en de dagen beginnen vroeg.

Ook kan het voorkomen dat we bij aanwezigheid van het Noorderlicht in de avond erop uittrekken om dit fenomeen vast te leggen.

Het wordt dus een intensieve week, met veel indrukken.

IJsland © FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Reisprogramma

DAG 1 : Rechtstreekse heenvlucht van Schiphol naar Keflavik. Na het ophalen van de huurwagen, rijden we meteen naar onze eerste overnachtingsplaats nabij Hellnar. Dit is meteen een stevige autorit van 250 km waarbij we al uitgebreid een idee krijgen van het ruwe landschap.

DAG 2 : Na een deugddoende nachtrust beginnen we de dag met het verkennen van het schiereiland.  Starten doen we aan Gatklettur nabij Arnarstapi. Een oostelijk gerichte, boogachtige rots aan zee, die zich leent tot het experimenteren met lange sluitertijden en diverse composities. Vervolgens rijden we verder het schiereiland rond richting Kirkjufellsfoss. Hier wordt het landschap gedomineerd door een unieke kegelvormige berg. In de directe omgeving vinden we nog een kleine waterval, die we samen met de Kirkjufell mooi in beeld kunnen brengen.

DAG 3 : Deze dag staat volledig in het teken van het nationaal natuurpark Thingvellir. In dit prachtige natuurgebied bevindt zich de breuklijn tussen de  Amerikaanse en Euroaziatische tektonische aardplaten. In dit gebied bezoeken we eveneens de Oxararfoss-waterval.

DAG 4 : Na onze tweede nacht in Sellfoss, gaan we op weg om de “Golden Circle” van IJsland te volgen. ’s Ochtends brengen we een bezoek aan de Bruarfoss-waterval. Het kolkende en opborrelende water, geeft deze rivier een sprookjesachtige turquoise kleur. Rond de middag arriveren we in Geysir, waar we aan de souvenirshop kunnen lunchen. Uiteraard gaan we de geisers zelf ook bezoeken. Deze geisers bevinden zich in Haukadalur. Hoewel Geysir niet meer actief is, vinden we in de onmiddelijke omgeving Strokkur. Deze geiser spuit om de 5 à 8 minuten zijn kokend water 20m de hoogte in. Het is vooral de blauw groene waterstolp die zichtbaar is vlak voor de uitbarsting, die dit natuurfenomeen zo speciaal maakt. De dag sluiten we af met een bezoek aan de Gullfoss-waterval. De Gullfoss is een waterval in de Hvítá (Witte rivier) in zuid IJsland en is een van de mooiste watervallen van IJsland.

DAG 5 : Vandaag zetten we koers naar Vik. Dit is een relatief korte rit van slechts 130 km, maar ondertussen komen we meerdere interessante fotolocaties tegen. Onze eerste stop maken we aan de Seljalandsfoss-waterval en Gljufrafoss-waterval. De Seljalandsfoss is een 65m hoge waterval en ligt direct naast de ringweg.  Via een ( glibberig ) wandelpad, is het ook mogelijk om achter de waterval te komen. De Gljufrafoss wordt vaak als de mooiste van Ijsland beschouwt omdat hij in een half verscholen kloof valt..

Nadat we deze watervallen uitgebreid in beeld hebben gebracht rijden we verder naar de Skogafoss-waterval.  Hier is het mogelijk om via een wandelpad de Skoga-rivier te volgen, waar er talloze stroomversnellingen zich lenen tot interessante composities. Omdat het niet altijd waterpret kan zijn, eindigen we de dag op het zwarte zandstrand nabij Vik, waar we op zoek gaan naar een verlaten vliegtuigwrak. Dit wrak van de Amerikaanse luchtmacht, ligt sinds de jaren ’60 op het zwarte lavastrand.

DAG 6 : Deze dag beginnen we aan de rots van Dyrholaey. Zijn oostelijk gerichte ligging maakt van deze plek een ideaal begin van de dag. We verliezen hier niet te veel tijd, want vandaag rijden we naar het gletsjer meer Jokulsarlon, waar we het grootste deel van de dag zullen benutten om de gigantische ijsblokken die richting de zee drijven, in beeld te brengen. Indien we nog tijd genoeg hebben, rijden we hierna door naar Vestahorn.

DAG 7 : Tijdens onze laatste volledige dag op IJsland rijden we terug richting Reykjavik, waar we overnachten nabij de luchthaven om de transfer gemakkelijker te organiseren. Onderweg kan er nog gestopt worden om de laatste foto’s te maken.

DAG 8 : Terugvlucht naar Amsterdam met een prachtige ervaring rijker en een geheugenkaartje vol indrukwekkende foto’s.

 Home

Workshops

Inschrijvingen

Team