Vera Kuipers

Fotoreis Isle of Skye – mei 2018

 

Last minute, drie dagen voor vertrek kwam ik in contact met Dion en Tom. Na dit telefoongesprek waarin wat informatie werd uitgewisseld over de reis besloot ik niet langer te twijfelen maar het avontuur aan te gaan. En wat was het de moeite waard!!!! Lees hieronder een aantal van mijn ervaringen over de fotoreis naar Isle of Skye.

Wat fotografie betreft had ik voor de fotoreis nul ervaring. Ik had kort geleden een Canon instapmodel gekocht en deze een keertje mee gehad op vakantie, alle foto’s op de automatische stand genomen. Maar hoe krijg je nu een echte mooie plaat? Dion en Tom nemen uitgebreid de tijd om alle instellingen van je camera met je door te nemen. Belangrijker is nog, hoe maak ik de juiste compositie zodat het onderwerp van mijn foto eruit springt? De reis is een avontuur om het juiste puzzelstukje van de plaat te vinden.

Lealt falls: Terug van een flinke wandeltocht de berg op vraagt een toerist aan ons: Is there something to see? Ja tuurlijk! Ga net een paar stapjes verder om de hoek kijken dan het ‘normale’ uitzichtspunt en je ontdekt een waanzinnige waterval. Op deze plek heb ik geleerd hoe je de compositie van je foto kunt vereenvoudigen, het plekje in de stroomversnelling zoekt waar iets gebeurt, zodat je met een lange sluitertijd het mooiste beeld krijgt.

Fotograferen met zonsondergang en opkomst geven de meest spectaculaire luchten. Duntulm castle, Neist point en Talisker bay zijn locaties waar we met zonsondergang zijn geweest en de zonsopkomst bij de Old man of storr was wel echt het hoogtepunt. Wat een prachtig uitzicht!

Onze verblijfplaats was een mooie cottage met uitzicht op zee en de Quiraing. Een heerlijke plek om na een lange dag fotograferen bij te komen. Onder het genot van een Skye biertje worden de foto’s van de dag bekeken en leer je werken met Lightroom. Elke avond wordt er samen gekookt en gezellig gegeten met de groep. Daarnaast is er voldoende tijd om lekker te relaxen en het ultieme vakantie gevoel te beleven.

Dion en Tom bedankt voor deze geweldige ervaring!

Nancy Deckers

Isle Of Skye - mei 2018 © FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.
Fotoreis Isle of Skye – mei 2018

 

Dion & Tom gidsen je door het prachtige Schotse landschap en houden halt bij de meest fotogenieke locaties.

Ze leren je naar de natuur te kijken met andere ogen.  Zoekend naar mooie lijnen in het landschap delen ze hun kennis (met oeverloos geduld) om zo tot een mooie compositie met perfecte belichting te komen.

Voor, tijdens en na de dagelijkse uitstapjes heerste er een gemoedelijke, ontspannen en huiselijke sfeer.

Het was een zeer fijne en leerrijke fototrip en een mooi avontuur om nooit te vergeten.

Tessel in ’t Veld

Lofoten - november 2017 © FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.Fotoreis Lofoten – november 2017

 

Op fototrip gaan met Tom en Dion is een onvergetelijke ervaring!

Elke dag nemen ze je mee naar de mooiste stukjes van de natuur.
Tom en Dion weten alles over compositie en de technische aspecten van de camera. Ook weten ze als geen ander wanneer en waar het noorderlicht te zien is. (En kunnen ze ook nog eens goed koken!).

De dagen zijn gevuld met theorie en praktijk maar je krijgt ook zeker genoeg ruimte om zelfstandig mooie foto’s te schieten en te genieten van het uitzicht met een kopje thee.

Je komt zeker thuis met prachtige platen, mooie herinneringen en een hoop heimwee ???? !

Rita Serrien

Fotoreis Lofoten – november 2017

 

Ik was meteen betoverd door de schitterende natuur, daar zijn geen woorden voor.

Als dit in de herfst al het paradijs is, wat moet dit dan wel niet in de winter zijn, als de eilanden onder een laagje sneeuw bedolven zijn; Wauw in één woord dus.

Wat onthouden we van deze fototrip: veel bijgeleerd….met dank aan Dion & Tom van Fototrips voor hun oeverloze geduld met dummies zoals ik. Ik denk daarbij in eerste instantie aan het woord ‘compositie’: die moet goed zijn, zodat de kijker bij de eerste oogopslag gefascineerd wordt. Ik denk ook aan ‘manueel’: het gebruiken van standje ‘automatisch’ is zoals vloeken in de kerk.

Het goochelen met termen als sluitertijd, diafragma en ISO, lijkt een complex geheel en het duizelde met tijden, maar zeer boeiend om de impact op de foto’s te zien.

En dan ‘Le moment suprême’, het Noorderlicht. Elke dag het appje controleren : is er wel activiteit (welke KP hebben we  vandaag?), hoe ziet het weer er uit? Zal het helder zijn en dan op zoek gaan naar de meest donkere plek op aarde…..maar o o o als het licht dan plots opduikt uit het niets, dan sta je met je mond even open te kijken.

En oh zo trots als je dan dat mooie plaatje hebt kunnen schieten. Fantastisch. En dit tweemaal te mogen aanschouwen op één week tijd, we werden verwend. Opdracht geslaagd.

Ik ben dus heeeel blij dat mijn foto’s ‘vet’ zijn ???? !

Jan Hendriks

Fotoreis Lofoten – maart 2017

 

In maart van dit jaar mocht ik met Fototrips afreizen naar de Lofoten.

De reis (vliegtuig – auto – logeeradres) was prima geregeld.

Elke avond werd door Tom en Dion de volgende dag voorbereid en met ons besproken waardoor we op schitterende locaties terecht zijn gekomen om ons uit te leven met het fotograferen.

Soms was er een leuke, inspannende hike nodig om de plekken te bereiken. De ondersteuning van Tom en Dion was optimaal waardoor ik behoorlijk heb bijgeleerd. Er was steeds ruime tijd om met het geleerde te experimenteren.

Dit alles heeft ertoe geleid, dat ik voor mijn doen prachtige resultaten heb kunnen boeken. Met heel veel plezier kijk nog herhaaldelijk naar mijn Lofotenplaatjes en heb er ook heel goede reacties op gekregen. Bovendien was het hartstikke gezellig met zijn allen!

Henk Goossens

Fotoreis Lofoten – maart 2017

 

Het stond al lang op mijn ‘to-do’ lijst om het Noorderlicht te fotograferen. Een eerdere kennismaking met Dion en Tom gaf mij het vertrouwen dat ik dat met de organisatie Fototrips,eu gerust kon gaan waarmaken.

Geen gejakker en overal te laat aankomen, maar gewoon het max halen uit de omgeving waarin je al bent. Het nogmaals om je heen kijken, niet denken aan een plek 100 kilometer verderop maar gewoon 1,5 meter voor je voorbij de ene rots.

Ik heb tijdens deze reis geprobeerd meer rust in mijn fotografie te brengen, en ben zo tot een meer gebalanceerde en uitgekiende composities gekomen. Dit is wat jezelf een hele week onderdompelen in de fotografie en dan ook nog eens op een woest mooie plek met je doet. Het weer is net als op IJsland, onvoorspelbaar en snel wisselend geweest, maar het heeft me geen moment weerhouden om dit prachtige land vast te leggen.

Ik heb enorm genoten van de saamhorigheid en gezelligheid in de groep en de locatie waar wij overnacht hebben. Ik wil eenieder die het Noorderlicht wil beleven of gewoon Noorwegen in al zijn pracht wil bewonderen en tegelijkertijd aan zijn/haar fotografische skills wil werken deze reis van harte aanbevelen. Het is een belevenis die je je leven lang niet meer vergeet. Ik heb er in ieder geval geen moment spijt van gehad!

Ina Pittoors

Workshop Avondfotografie Antwerpen

 

Het was een leuke workshop ondanks de koude en de regen. Ik heb zeker weer wat bijgeleerd.

Avondfotografie © Ina Pittoors. Alle rechten voorbehouden.

Gaëtane Vandecasserie

Workshop Avondfotografie Antwerpen

 

Het was een super toffe workshop!!
Goede uitleg, veel hulp en advies en jullie wisten heel goed waar we moesten zijn voor de mooiste beelden…
Ik wil zeker nog eens mee op stap!!
Avondfotografie © Gaëtane Vandecasserie. Alle rechten voorbehouden.

Gaëtane Vandecasserie

Workshop Kalmthoutse Heide

 

Wederom hartelijk dank voor een gezellige en leerrijke ochtend!! Ik heb aan den lijve ondervonden dat filters toch echt wel handig zijn…
Ik kijk uit naar volgende workshops!!
Kalmthoutse Heide © Gaëtane Vandecasserie. Alle rechten voorbehouden.

Diana Lambermont

Workshop Zeeuwse kust

 

Na onze eerste workshopavond waarbij de camera’s met statieven bijna van het strand af waaiden hadden we de tweede poging op 15 september. Dion en Tom waren er allebei, dus genoeg aandacht voor de cursisten. Het was een erg leerzame avond en wat mij betreft volgen er nog workshops of fototrips in de toekomst!

Zeeuwse kust © Diane Lambermont. Alle rechten voorbehouden.

Marjan Tenk

Workshop Zeeuwse kust

 

De workshop Zeeuwse Kust is zeker een aanrader. De persoonlijke aandacht, het geduld waarmee mijn vragen beantwoord werden en de adviezen staan garant voor mooie plaatjes en een voldaan gevoel bij het terug naar huis rijden. Het is dat ik geen ochtendmens ben, anders was ik de dag daarna nog meegegaan naar de Kalmthoutse heide.

Zeeuwse kust © Marjan TenkMarjan Tenk. Alle rechten voorbehouden.

Wil je op de hoogte blijven van onze fotoreizen & workshops?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Je ontvangt regelmatig nuttige fotografie-tips om je kennis te vergroten en actualiteiten over onze fotoreizen & workshops.

We hebben net zo’n hekel aan spam als jij.
Je gegevens zullen niet worden doorverkocht aan derden voor commerciële doeleinden.
Lees hier onze privacy verklaring voor meer informatie.

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief.

 Home

Fotoreizen

Workshops

Inschrijvingen