Ervaringen van deelnemers

Ina Pittoors

Workshop Avondfotografie Antwerpen

Het was een leuke workshop ondanks de koude en de regen. Ik heb zeker weer wat bijgeleerd.

Ina Pittoors - Avondfotografie Antwerpen

Gaëtane Vandecasserie

Workshop Kalmthoutse heide

Wederom hartelijk dank voor een gezellige en leerrijke ochtend!! Ik heb aan den lijve ondervonden dat filters toch echt wel handig zijn…
Ik kijk uit naar volgende workshops!!
Gaëtane Vandecasserie - Kalmthoutse heide

Gaëtane Vandecasserie

Workshop Avondfotografie Antwerpen

Het was een super toffe workshop!!
Goede uitleg, veel hulp en advies en jullie wisten heel goed waar we moesten zijn voor de mooiste beelden…
Ik wil zeker nog eens mee op stap!!
Gaëtane Vandecasserie - Avondfotografie Antwerpen

Rita Serrien

Fotoreis Lofoten – november 2017

Ik was meteen betoverd door de schitterende natuur, daar zijn geen woorden voor.

Als dit in de herfst al het paradijs is, wat moet dit dan wel niet in de winter zijn, als de eilanden onder een laagje sneeuw bedolven zijn; Wauw in één woord dus.

Wat onthouden we van deze fototrip: veel bijgeleerd….met dank aan Dion & Tom van Fototrips voor hun oeverloze geduld met dummies zoals ik. Ik denk daarbij in eerste instantie aan het woord ‘compositie’: die moet goed zijn, zodat de kijker bij de eerste oogopslag gefascineerd wordt. Ik denk ook aan ‘manueel’: het gebruiken van standje ‘automatisch’ is zoals vloeken in de kerk.

Het goochelen met termen als sluitertijd, diafragma en ISO, lijkt een complex geheel en het duizelde met tijden, maar zeer boeiend om de impact op de foto’s te zien.

En dan ‘Le moment suprême’, het Noorderlicht. Elke dag het appje controleren : is er wel activiteit (welke KP hebben we  vandaag?), hoe ziet het weer er uit? Zal het helder zijn en dan op zoek gaan naar de meest donkere plek op aarde…..maar o o o als het licht dan plots opduikt uit het niets, dan sta je met je mond even open te kijken.

En oh zo trots als je dan dat mooie plaatje hebt kunnen schieten. Fantastisch. En dit tweemaal te mogen aanschouwen op één week tijd, we werden verwend. Opdracht geslaagd.

Ik ben dus heeeel blij dat mijn foto’s ‘vet’ zijn 🙂 !

© FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Tessel in ’t Veld

Fotoreis Lofoten – november 2017

Op fototrip gaan met Tom en Dion is een onvergetelijke ervaring!

Elke dag nemen ze je mee naar de mooiste stukjes van de natuur. Tom en Dion weten alles over compositie en de technische aspecten van de camera. Ook weten ze als geen ander wanneer en waar het noorderlicht te zien is. (En kunnen ze ook nog eens goed koken!).

De dagen zijn gevuld met theorie en praktijk maar je krijgt ook zeker genoeg ruimte om zelfstandig mooie foto’s te schieten en te genieten van het uitzicht met een kopje thee.

Je komt zeker thuis met prachtige platen, mooie herinneringen en een hoop heimwee 🙂 !

© FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Diana Lambermont

Workshop Zeeuwse Kust

Na onze eerste workshopavond waarbij de camera’s met statieven bijna van het strand af waaiden hadden we de tweede poging op 15 september. Dion en Tom waren er allebei, dus genoeg aandacht voor de cursisten. Het was een erg leerzame avond en wat mij betreft volgen er nog workshops of fototrips in de toekomst!

Diana Lambermont - Zeeuwse kust - © Diana Lambermont

Marjan Tenk

Workshop Zeeuwse Kust

De workshop Zeeuwse Kust is zeker een aanrader. De persoonlijke aandacht, het geduld waarmee mijn vragen beantwoord werden en de adviezen staan garant voor mooie plaatjes en een voldaan gevoel bij het terug naar huis rijden. Het is dat ik geen ochtendmens ben, anders was ik de dag daarna nog meegegaan naar de Kalmthoutse heide.

Marjan Tenk - Zeeuwse kust - © Marjan Tenk

Jan Hendriks

Fotoreis Lofoten – maart 2017

In maart van dit jaar mocht ik met Fototrips afreizen naar de Lofoten. De reis (vliegtuig – auto – logeeradres) was prima geregeld. Elke avond werd door Tom en Dion de volgende dag voorbereid en met ons besproken waardoor we op schitterende locaties terecht zijn gekomen om ons uit te leven met het fotograferen.

Soms was er een leuke, inspannende hike nodig om de plekken te bereiken. De ondersteuning van Tom en Dion was optimaal waardoor ik behoorlijk heb bijgeleerd. Er was steeds ruime tijd om met het geleerde te experimenteren.

Dit alles heeft ertoe geleid, dat ik voor mijn doen prachtige resultaten heb kunnen boeken. Met heel veel plezier kijk nog herhaaldelijk naar mijn Lofotenplaatjes en heb er ook heel goede reacties op gekregen. Bovendien was het hartstikke gezellig met zijn allen!

© FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Henk Goossens

Fotoreis Lofoten – maart 2017

Het stond al lang op mijn ‘to-do’ lijst om het Noorderlicht te fotograferen. Een eerdere kennismaking met Dion en Tom gaf mij het vertrouwen dat ik dat met de organisatie Fototrips,eu gerust kon gaan waarmaken.

Geen gejakker en overal te laat aankomen, maar gewoon het max halen uit de omgeving waarin je al bent. Het nogmaals om je heen kijken, niet denken aan een plek 100 kilometer verderop maar gewoon 1,5 meter voor je voorbij de ene rots.

Ik heb tijdens deze reis geprobeerd meer rust in mijn fotografie te brengen, en ben zo tot een meer gebalanceerde en uitgekiende composities gekomen. Dit is wat jezelf een hele week onderdompelen in de fotografie en dan ook nog eens op een woest mooie plek met je doet. Het weer is net als op IJsland, onvoorspelbaar en snel wisselend geweest, maar het heeft me geen moment weerhouden om dit prachtige land vast te leggen.

Ik heb enorm genoten van de saamhorigheid en gezelligheid in de groep en de locatie waar wij overnacht hebben. Ik wil eenieder die het Noorderlicht wil beleven of gewoon Noorwegen in al zijn pracht wil bewonderen en tegelijkertijd aan zijn/haar fotografische skills wil werken deze reis van harte aanbevelen. Het is een belevenis die je je leven lang niet meer vergeet. Ik heb er in ieder geval geen moment spijt van gehad!

Henk Goossens - Lofoten maart 2017

Home

© FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Fotoreizen

© FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Foto Workshops

© FotoTrips. Alle rechten voorbehouden.

Boekingen

Plattegrond - FotoTrips